Despre noi

Învățăm cu pictograme s-a născut ca blog în anul 2011, venind în sprijinul familiilor aflate în situații similare cu a noastră.

Experienta noastra, incepand cu anul 2010, o gasiti si pe blogul personal Viata ca un puzzlewww.dary07.wordress.com
Blogul Invatam cu pictograme oferă materiale elaborate cu pictograme din portalul ARASAAC  ( www.arasaac.org), scopul fiind acela de a fi o sursă de informații și resurse gratuite pentru părinții copiilor diagnosticați cu tulburări din spectrul autist sau alte tulburări de dezvoltare.

 

In ianuarie 2015 ia fiinta, la Timisoara, ASOCIATIA INVATAM CU PICTOGRAME, al carei scop principal este să susțină drepturile persoanelor diagnosticate cu tulburare din spectrul autist (TSA) sau cu alte tulburări de dezvoltare, utilizarea suporturilor vizuale în  cadrul activitailor desfasurate, precum şi consilierea familiilor acestora prin organizarea de grupuri de suport şi de cursuri sau seminarii relaţionate cu domeniul tulburării din spectrul autist sau alte tulburări de dezvoltare, toate desfasurate in scopul creşterii calităţii de viaţă a acestor persoane dar şi a familiilor acestora. Asociatia desfasoara programe educative,recreative, de informare si constientizare precum si evenimente caritabile pentru copiii diagnosticati cu tulburari din spectrul autist.

 

Printre obiectivele propuse de catre asociatia noastra se numara si infiintarea unui centru de interventie pentru copii si tineri cu autism, bazat pe metodologia TEACCH.
Cum poti ajuta la înființarea unui astfel de centru?
Implicandu-te efectiv ca părinte, voluntar sau terapeut. Iar daca ai posibilitatea, donează o suma cat de mica in contul nostru:
RO30BRDE360SV88601853600

 

De asemenea, cautam voluntari din Timisoara care doresc sa faca parte din proiectul nostru. Avem nevoie de persoane energice, cu spirit ludic, dornice sa lucreze cu copii si tineri cu autism deoarece activitatile ce urmeaza a fi desfasurate presupun multa rabdare, imaginatie, creativitate.
Oferim training gratuit si posibilitatea de a face parte dintr-un proiect de lunga durata. A se vedea pagina activitati de voluntariat.
De asemenea, parintii care doresc sa se implice in acest proiect, sunt invitati sa ne scrie pe mail: contact@invatamcupictograme.com
 Trimiteţi-ne o cerere pentru a afla mai multe informatii despre activitatile noastre prin pagina de contact.