Despre noi

Învățăm cu pictograme s-a născut ca blog în anul 2011, venind în sprijinul familiilor care se confruntă cu diagnosticul de tulburare din spectru autist (TSA).

Blogul Invatam cu pictograme oferă materiale elaborate cu pictograme din portalul ARASAAC (www.arasaac.org), scopul fiind acela de a fi o sursă de informații și resurse gratuite pentru părinții copiilor diagnosticați cu tulburări din spectrul autist sau alte tulburări de dezvoltare.
In ianuarie 2015 ia fiinta, la Timisoara, ASOCIAȚIA ÎNVĂȚĂM CU PICTOGRAME, al cărei scop principal este susținerea drepturilor persoanelor diagnosticate cu tulburare din spectrul autist (TSA) sau cu alte tulburări de dezvoltare, utilizarea suporturilor vizuale în cadrul activităților desfășurate, precum şi consilierea familiilor acestora prin organizarea de grupuri de suport,cursuri sau seminarii relaţionate cu domeniul tulburării din spectrul autist. Toate acestea, desfășurate în scopul creşterii calităţii de viaţă a acestor persoane dar şi a familiilor lor. Asociația desfășoară în prezent programe educative,recreative, de informare si conștientizare precum si evenimente caritabile pentru copiii diagnosticati cu tulburări din spectrul autist.
Cum puteți  susține programele noastre?
Implicându-vă efectiv ca părinte, voluntar sau terapeut. Iar dacă aveți posibilitatea, puteți dona o suma oricât de mică, în contul asociației:
RO30BRDE360SV88601853600
Asociația Învățăm cu pictograme Timișoara
CUI 34080055
De asemenea, căutăm voluntari din Timișoara care doresc să facă parte din proiectele noastre. Avem nevoie de persoane energice, cu spirit ludic, dornice să lucreze cu copii si tineri cu autism deoarece activitățile desfășurate presupun multă răbdare, imaginație, creativitate.
Oferim training gratuit si posibilitatea de a face parte dintr-un proiect de lunga durata. A se vedea pagina activitati de voluntariat.
 Trimiteţi-ne o cerere pentru a afla mai multe informații despre activitatile noastre prin pagina de contact.
Ne gasiti si pe rețeaua de socializare facebook:
https://www.facebook.com/InvatamCuPictograme/

Fotografia postată de Invatam cu pictograme.