Pe parcursul lunii iunie, am continuat atelierele de dezvoltare emotionala pentru copiii cu autism inscrisi in proiectul nostru.

Am organizat petrecerea de Ziua Copilului, un excelent prilej pentru beneficiarii proiectului de a-si exterioriza trairile si de a le impartasi cu ceilalti copii, prin joc.

Fotografia postată de Dana Horodetchi.

 

 

 

 

Fotografia postată de Invatam cu pictograme.

 

 

In data de 14 iunie am derulat un alt workshop interactiv in parteneriat cu Centrul De Zi Pentru Copii Cu Dizabilitati Podul Lung in cadrul caruia am distribuit in mod gratuit celor prezenti ghidul Invat sa-mi controlez emotiile.

Fotografia postată de Invatam cu pictograme.

Fotografia postată de Invatam cu pictograme.

Fotografia postată de Invatam cu pictograme.

Fotografia postată de Invatam cu pictograme.

Fotografia postată de Invatam cu pictograme.

Actorii Teatrului Portabil Timisoara au sustinut piese de teatru pornind de la povestile noastre cu pictograme.

 

Fotografia postată de Invatam cu pictograme.

Fotografia postată de Invatam cu pictograme.

Am distribuit kiturile fiecarui beneficiar continand: 4 povesti cu pictograme despre cele 4 emotii de baza (Bucuria, Tristetea, Frica si Furia) si un set de carduri cu emotii, pentru a continua lucrul si acasă , împreună cu părinții.

Fotografia postată de Invatam cu pictograme.Fotografia postată de Invatam cu pictograme.Fotografia postată de Invatam cu pictograme.Fotografia postată de Invatam cu pictograme.Fotografia postată de Invatam cu pictograme.Fotografia postată de Invatam cu pictograme.

Fiind ultima luna de derulare a proiectului, au fost realizate evaluarile de final de proiect si am primit testimonialele parintilor: 

Meici Simona: Pe Tina a ajutat-o sa își identifice cauza emoțiilor. Ceea ce a condus la un autocontrol mai bun și la o interacțiune mai bună cu copiii care ii plac, la copii tipici ma refer, care nu înțelegeau bucuria ei prea intens exprimată.

Mulțumim pentru aceste ateliere, fiind desfășurate într-un cadru plăcut, cu oameni calzi și prietenoși cred că sunt foarte utile pentru copiii cu autism.  Vom continua ceea ce voi ati început aici.

Marton Daniela: Pe Roby l-a ajutat să interacționeze cu copii de vârsta lui,a văzut că se poate juca și cu alți copilași,nu doar de unul singur…

Bejinaru Mariana: Ma bucur ca v-am cunoscut si ca existați ca asociatie!!! Oameni deosebiți care puneți suflet si va zbateți pentru Darius si pentru copiii din asociație ,va felicit pentru reușitele voastre !!! Da Alin vine cu drag la atelierele de dezvoltare emoțională ,il ajuta foarte mult in interacțiunea cu alti copii si in viața de zi cu zi, sa-si exprime dorintele si nevoile

Mitu Angelica: Pe R. aceste ateliere l-au ajutat sa se dezvolte emotional si mai ales relational in ceea ce priveste interactiunea cu copiii si mai ales cu adultii..va multumim ca existati!

A.M.: Pe noi cred ca ne-a ajutat in interactiunea cu alti copii. A. saptamana aceasta a initiat un joc cu un alt copil , ceea ce mi s-a parut excelent.

Teodorescu Valentina: Pe D. l-au ajutat foarte mult aceste activitati, este dornic sa  vorbească mai mult si apoi sa povestească ce a făcut cu copiii. Dacă ii pun întrebări despre ce a făcut, imi spune ca s-a  jucat și spune cu ce și  cu care copii. A inceput sa le retina chiar si numele, deci comunicarea este din ce in ce mai buna.   Chiar sunt multumita de evoluția lui D.

Strava Ramona: Mulțumesc celor care au făcut posibil ca copii să beneficieze de aceste gratuități ,pe A. l-au ajutat aceste activități la  exprimarea mai ușoară a emoțiilor dar si in socializarea cu alți copii.

Revuțchi Liliana: Activitatile la atelierele de dezvoltare emotionala l-au ajutat pe S. sa socializeze cu ceilalti copii din gruo dar si in viata de zi cu zi, la scoala. Multumim pentru aceasta oportunitate!

M.H: Pentru D. aceste ateliere au fost un prilej de a socializa cu ceilalti copii, de a-si exprima sentimentele si dorintele dar si de a-si controla anumite accese de furie. Multumim terapeutelor si voluntarelor pentru implicare!

 

Multumim inca o data Fundatiei pentru Comunitate pentru oportunitatea oferita!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *