Copiii cu autism sunt în primul rând copii care au nevoie la fel ca orice alt copil și de activități recreative, în care să fie implicați pentru a se simți integrați, utili, fericiți.

Campania noastră Joacă-te cu mine, fii prietenul meu! începe odată cu deschiderea unui nou an școlar și dorește să vină în sprijinul familiilor de copii cu autism sau cu alte tulburări de dezvoltare din Timișoara, care doresc pentru copiii lor, petrecerea dupămeselor într-un cadru plăcut, în care pot învăța cu mai multă ușurință lucruri noi. De asemenea, ne adresăm și familiilor care nu au unde să-și lase copiii după terminarea programului școlar datoriă faptului că lucrează ambii părinți. Perioada vacanțelor școlare va fi de asemenea inclusă, vom oferi o serie de activități recreative, special concepute pentru a acoperi necesitățile copiilor cu autism.

 

Activitățile vor avea caracter educativ și recreativ și se vor desfășura după programul școlar al copiilor incluzând și perioada vacanțelor școlare, atunci când nevoia unor astfel de activități este cu atât mai mare cu cât sarcina îngrijirii copiilor cu autism cade în totalitate pe umerii deja împovărați ai părinților.

În cadrul activităților recreative de care vor beneficia, se vor regăsi:

-ateliere de pictură;

-joc de rol și joc simbolic;

-clubul de lectură;

-petreceri tematice (Mărțișor, 1Iunie, Crăciun…)

-aniversarea zilelor de naștere;

-Școala de Vară;

-dans, modelaj;

-teatru de păpuși;

-stimulare senzorială;

-ateliere de creație, având diverse teme;

-jocuri în aer liber, excursii, vizite.

 

Cum ne puteți ajuta?

  1. Urmărind campania de pe sprijina.ro ,folosind instrumentele de donare ale paginii, distribuind linkul prietenilor și cunoscuților:     https://oameni.sprijina.ro/cauze/joaca-te-cu-mine-fii-prietenul-meu-1
  2. Donând direct, în contul asociației noastre, o sumă oricât de mică, orice ajutor e binevenit și vă suntem foarte recunoscători:   RO30BRDE360SV88601853600
  3. Direcționând asociației noastre 2% din impozitul pe venit (persoane fizice) respectiv 20% din impozitul pe profit (persoane juridice).
  4. Implicându-vă în mod direct în organizarea de evenimente caritabile sau ca voluntari, în cadrul activităților desfășurate cu copiii din asociație.

 

Nu uitați că ne găsiți și pe facebook! Orice like sau comentariu e binevenit însă o distribuire ne face cauza vizibilă!

Pentru orice informații suplimentare privind activitățile și proiectele noastre, ne puteți scrie pe mail:

invatamcupictograme@gmail.com

 

Vă mulțumim tuturor!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *