In luna decembrie am continuat ultimele grupuri de joc si socializare gratuite oferite copiilor cu autism din cadrul asociatiei noastre.

Am organizat petrecerile de Moș Nicolae și de Moș Crăciun. Atasam poze din cadrul acestora.

 

Finalul de proiect a fost marcat prin evenimentul caritabil De Crăciun, alături de copiii cu autism, ediția a treia.

 

Multumim echipei de terapeuti si voluntari fara de care nu am fi putut derula acest proiect.

_DNM9155

Multumim inca o data tuturor donatorilor si alergatorilor care ne-au sustinut proiectul!

Proiectul Joaca-te cu mine, fii prietenul meu! a fost sustinut de catre Fundatia Comunitara Timisoara si asociatia Club Sportiv Alergotura prin evenimentul Timotion-Timisoara se misca! 2017.

facebook_1513703568686 facebook_1513703593263 facebook_1513703616752

_DNM9492 _DNM9169 _DNM9178 _DNM9245 _DNM9320 _DNM9425 _DNM9430 _DNM9444

 

Testimoniale echipa:

 

  • În calitate de pedagog de recuperare în cadrul proiectului Joaca-te cu mine, fii prietenul meu! am inițiat și desfașurat activități de joc și socializare cu și pentru beneficiarii noștri. Majoritatea acestor activități au fost menite să le permită copiilor sa experimenteze, să iasă din zona de confort și să învețe lucruri noi într-o maneră plăcută prin lucruri practice. Din punctul meu de vedere reacțiile copiiilor la activitățile propuse au fost, de fapt, ceea ce a devenit surprinzător pe perioada desfășurării proiectului, modul în care ei s-au raportat la tot ceea ce se petrecea, felul în care au perceput și au înțeles toate lucrurile, dând sensuri noi jocurilor și astfel, realității trăite alături de ei. Sunt cu adevărat impresionată de faptul că impactul celor petrecute a fost la un asemenea nivel, în sensul că a provocat adevărate schimbări în ceea ce privește acceptarea și socializarea la copii. Aceștia ne-au uimit luându-se de mână și dansând împreună, spre exemplu, sau căutând apropierea în diverse situații și manifestând afecțiunea prin gesturi fizice cum ar fi contactul vizual îndelungat și atingerea obrazului ori îmbrățișările repetate, gesturi care se petreceau mai rar sau deloc la început. În privința acceptării, am observat o deschidere spre nou nemanifestată până atunci și de asemenea capacitatea de a se obișnui rapid cu noi prezențe în apropierea lor.În concluzie, acest proiect a fost un succes total pentru mine deoarece cred că ne-a ajutat să ne redescoperim unii pe ceilalți, să experimentăm și să învățăm lucruri noi. Consider că am avut progrese pe toate planurile (perceptiv, cognitiv, social, afectiv etc) favorizând petrecerea unor schimbări pozitive iminente atât pentru noi, terapeuții cât și pentru copii. (Sofia Fricska, pedagog de recuperare)
  • Experiența pe care am trăit-o alături de copiii cu autism a fost ceva nou pentru mine. Am mai lucrat cu copiii care  aveau probleme de limbaj sau comportament, dar nu autism. Cel mai important poate, am învățat în cadrul asociației că acești copiii au emoții. Atât în școli, cât și în mediul on line circulă această dezinformare conform căreia copiii cu autism nu au emoții. Aici am descoperit că e o minicună. Singura problemă la ei e că nu știu să-și controleze aceste emoții sau să le facă față. Sunt copleșiți de propriile trăiri. Ce am observat este că nu există rutină. Fiecare întâlnire cu copiii reprezenta o situație diferită, comportament diferit și emoții diferite; chiar dacă e vorba de același copil.Mi-a plăcut mult, mai ales atelierele pe care le făceam și bucuria de pe fața copiiilor atunci când decorau turta dulce. (Cynthia Orszag, terapeut voluntar)
  • Sunt recunoscatoare pentru fiecare oportunitate oferita, a fost al treilea proiect pe care l-am condus si ma simt fericita sa pot spune ca am reusit sa duc fiecare proiect la bun sfarsit si sa realizez ceea ce mi-am propus, obiectivul meu principal a fost sa aduc cat mai multe zambete pe chipurile copiilor cu autism din asociatie. In privinta proiectului Joaca-te cu mine, fii prietenul meu! pot spune ca am avut alaturi o echipa minunata, dedicata, implicata, o echipa pe care mi-o doresc alaturi cat mai mult timp. Multumesc din suflet parintilor pentru increderea acordata asociatiei pe care o reprezint si nu in ultimul rand Fundatiei Comunitare Timisoara care ne-a sustinut inca de la primii pasi. (Dana Horodetchi, conducator de proiect)

Testimonialele parintilor beneficiarilor:

Pentru noi, ca parinti, grupurile de joc gratuite ne-au oferit un inceput de weekend plin de veselie. Copilul nostru si-a dezvoltat abilitatea de a interactiona cu alti copii si si-a imbunatatit capacitatea de concentrare si de intelegere a regulilor.( M.G., tatal lui T. 10 ani)

In primul rand ma bucur ca v-am cunoscut. Despre grupurile de joc nu am decat cuvinte de lauda. Mi s-au parut foarte folositoare si m-am bucurat ca fetita mea a venit cu drag!  (B.S., mama C, 3 ani)

 

Noi la grupuri am gasit bucuria de a ne juca cu ceilalti copii, impartasind momentele noilor descoperiri si facandu-ne prieteni noi.  (M.A., mama lui R, 6 ani)

 

Grupurile de joc sunt o permanenta bucurie pentru C, se simte bine in jocurile sociale care se fac si deprinde lucruri noi pe care le face si acasa. Vom veni in continuare cu drag!  (M.S., mama C., 14 ani)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *