Pentru al treilea an consecutiv, asociatia Invatam cu pictograme Timisoara participa la cel mai mare eveniment sportiv organizat in orasul nostru: Timotion:Timisoara se misca 2018! Evenimentul este organizat de catre asociatia Alergotura si Fundatia Comunitara Timisoara.

Proiectul nostru se numeste Școala de Vară pentru copii cu autism si are ca obiectiv strângerea de fonduri pentru a oferi activități gratuite timp de patru ore pe zi, copiilor cu autism și familiilor acestora, pe parcursul verii (iulie-august 2018). Beneficiarii direcți vor fi 10 copii cu autism, cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani și familiile acestora. Copiii cu autism sunt în primul rând copii, care au nevoie, la fel ca orice alt copil și de activități recreative în care să fie implicați, pentru a se simți integrați, utili, fericiți. Programul Școala de Vară va cuprinde activități educative şi recreative: joc simbolic, joc de rol; imitație ; pictură : dactilopictură și pictură cu picioarele; stimulare senzorială: grădina și aleea senzorială, masaj de relaxare și reflexoterapie ; jocuri în piscină ; concursuri; psihomotricitate; experimente diverse, serbarea zilelor de naștere ale copiilor. Se vor lucra abilitățile de autonomie personală și vor fi desfăşurate activități menite să crească gradul de independență al beneficiarilor: plantarea unor flori în grădină si udatul acestora zi de zi; pregătirea unei salate de fructe sau a unei prăjituri simple (fără coacere); spălatul vaselor; întinsul rufelor. De asemenea avem prevăzute ieșiri în diverse locații din oraș. Toate aceste aspecte vor pregăti copiii cu autism să devină cât mai independenți cu putință și să fie mai bine acceptați de comunitatea în care trăiesc.

Afis Scoala de vara

Asteptam timisorenii care doresc sa ne sustina cauza sa se inscrie pe site-ul Timotion, fie ca donatori, fie ca alergatori:

Invățăm cu Pictograme – Școala de Vară pentru copii cu autism

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *