Pe tot parcursul lunii aprilie-luna constientizarii autismului, Asociatia Invatam cu pictograme demareaza campania Toti facem parte din aceeasi lume.

Scopul campaniei este o corecta informare asupra tulburarii din spectrul autist dar si constientizarea faptului ca toti suntem diferiti insa toti traim in aceeasi lume si meritam acelasi respect.

 

,,Aprilie este luna conștientizării autismului. Culoarea asociată conștientizării acestei tulburări este albastru, o culoare aparte ce simbolizează lupta zilnică a persoanelor diagnosticate cu autism, de a face față lumii în care trăiesc dar și o luptă continuă și neobosită a familiilor acestora. Albastru, precum e marea atunci când strălucește sub razele soarelui de vară dar și albastrul învolburării ei, pe timp de furtună. Un montagne rousse, în care am fost urcați fără să fim intrebați. Un mod de a vedea diferit viața, de a aprecia lucrurile care contează cu adevărat. Un diagnostic care nu vine cu vreo rețetă miraculoasă sau cu vreun manual de funcționare si căruia, fiecare părinte îi face față, cât de bine poate.
Cheile pentru a face vizibil autismul cu tot ceea ce implică sunt: conștientizare, cunoaștere, conviețuire.¨
Dana Istrate, fondator Invatam cu pictograme si mama unui copil cu autism.
Fotografia postată de Invatam cu pictograme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *