Va invitam sambata, 28 mai, incepand cu ora 10, la sediul asociatiei noastre, pentru a participa la workshopul interactiv:

Strategii de invatare pentru copiii cu autism.

Workshop interactiv adresat parintilor,studentilor,cadrelor didactice sau specialistilor care lucreaza cu copii cu autism.
1.Veti afla cum să utilizati suporturile vizuale acasă, la școală ori în cadrul ședințelor de terapie, în scopul de a-i determina pe copiii cu autism:
-să comunice cu cei din jur;
-să citească sau să socotească;
-să recunoască emoțiile proprii dar și ale celor din jur ;
-să învețe diferite rutine: mers la baie, la medic, la cumpărături
-să creați împreună povești sociale cu pictograme
-să adaptați cântece, poezii sau povești, cu ajutorul pictogramelor
-să învețe norme de conduită sau să scadă frustrările generate de necunoscut, prin intermediul anticipărilor acțiunilor ce urmează a fi făcute.
2. Tipuri de materiale
• Prezentarea resurselor portalului Arasaac
• Prezentarea programului AraBoard
• Exemple concrete: generatorul de calendare, tabele de comunicare, creatorul de propozitii
3. Prezentarea colecției Învățăm cu pictograme dar și a altor materiale cu pictograme, adaptate necesităților copiilor cu autism sau cu alte tulburări de dezvoltare
4. Discuții libere, sugestii
Durata workshopului va fi de 4 ore, se acorda certificate de participare iar cei prezenti vor putea achizitiona materiale adaptate necesitatilor copiilor cu autism.
Se percepe o taxa de participare de 35 de lei pentru parinti si 50 de lei pentru profesori sau terapeuti ori specialisti care lucreaza cu copii cu autism.
Cei interesati ne pot trimite un e-mail la adresa: invatamcupictograme@gmail.com pentru a afla mai multe informatii despre cum pot sa se inscrie si participa in mod activ, in cadrul workshopului nostru.
Va asteptam cu drag!

 

Poze de la workshop:

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *